Cynamonowe tosty francuskie:
to kromki chałki zanurzone w jajku z mlekiem i cynamonem,
są łatwe i szybkie do zrobienia,
wychodzą aromatyczne, sycące i przepyszne.
Cynamonowe tosty francuskie z chałki
Składniki (na 1 porcję):
W głębokim talerzu roztrzepać jajko z mlekiem i cynamonem.
Namoczyć chałkę z obu stron (odczekując chwilę, aby bułka nasiąkła).
Na patelni roztopić masło. Bułkę smażyć na średnim ogniu na złoto z obu stron.
Tadam!
- 2 kromki czerstwej chałki
- 1 jajko
- 60 ml mleka
- 1 łyżeczka cynamonu
- 1 łyżka g masła
W głębokim talerzu roztrzepać jajko z mlekiem i cynamonem.
Namoczyć chałkę z obu stron (odczekując chwilę, aby bułka nasiąkła).
Na patelni roztopić masło. Bułkę smażyć na średnim ogniu na złoto z obu stron.
Tadam!