8.10.20

Orzechowe crumble z jabłkami


Orzechowe crumble z jabłkami jest:
łatwe i szybkie do zrobienia,
z kruszonką z dodatkiem orzechów laskowych,
bardzo smaczne.


Orzechowe crumble z jabłkami

Składniki (na 3 kokilki o śr. 8 cm i poj. 250 ml)

  • 70 g orzechów laskowych
  • 70 g masła
  • 70 cukru
  • 70 g mąki
  • 360 g kwaśnych jabłek



Orzechy laskowe zmielić w blenderze, odstawić na bok.

Masło rozpuścić w rondelku, a następnie dodać: orzechy, cukier i mąkę i całość dokładnie wymieszać łyżką.

Jabłka obrać, pozbawić gniazd nasiennych, pokroić w kostkę i rozłożyć po równo do kokilek.

Na owocach rozłożyć równomiernie kruszonkę.

Piec w piekarniku rozgrzanym do 180°C przez ok. 20 min., aż wierzch będzie złoty.

Tadam!
Copyright © 2014 Cukry Proste , Blogger