20.8.20

Muffiny z malinami i czekoladą


Muffiny z malinami i czekoladą są:
bardzo łatwe i szybkie do zrobienia,
wilgotne,
lekkie,
bardzo smaczne.


Muffiny z malinami i czekoladą

Składniki (na 12 sztuk):

  • 300 g mąki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
  • 100 g cukru 
  • 1 jajko, roztrzepane
  • 100 ml oleju roślinnego
  • 200 ml mleka 
  • 120 g malin
  • 60 g gorzkiej lub deserowej czekolady, pokrojonej na kawałki



Piekarnik rozgrzać do 190°C.
 
W misce wymieszać suche składniki: mąkę, proszek, sodę i cukier. Następnie dodać: jajko, mleko i olej. Wymieszać wszystko tylko do połączenia się składników. 

Na koniec delikatnie dodać maliny i czekoladę.

Papilotki napełnić masą do 3/4 wysokości.
 
Piec przez 2530 min. lub do tzw. suchego patyczka.

Tadam!

Copyright © 2014 Cukry Proste , Blogger