Muffiny z malinami i czekoladą są:
bardzo łatwe i szybkie do zrobienia,
wilgotne,
lekkie,
bardzo smaczne.
Muffiny z malinami i czekoladą
Składniki (na 12 sztuk):
- 300 g mąki
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka sody oczyszczonej
- 100 g cukru
- 1 jajko, roztrzepane
- 100 ml oleju roślinnego
- 200 ml mleka
- 120 g malin
- 60 g gorzkiej lub deserowej czekolady, pokrojonej na kawałki
Piekarnik rozgrzać do 190°C.
W misce wymieszać suche składniki: mąkę, proszek, sodę i cukier. Następnie dodać: jajko, mleko i olej. Wymieszać wszystko tylko do połączenia się składników.
Na koniec delikatnie dodać maliny i czekoladę.
Papilotki napełnić masą do 3/4 wysokości.
Piec przez 25–30 min. lub do tzw. suchego patyczka.
Tadam!