30.12.19

Piernikowe babeczki z jabłkami


Piernikowe babeczki z jabłkami:
są bardzo łatwe i szybkie do zrobienia,
wychodzą pulchne, wilgotne i delikatne.


Piernikowe babeczki z jabłkami

Składniki (na 6 sztuk):

  • 140 g mąki
  • 80 g cukru 
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżka przyprawy piernikowej
  • szczypta soli
  • 2 jajka
  • 80 ml oleju
  • 150 g kwaśnych jabłek, obranych i pokrojonych w średnią kostkę 



Piekarnik rozgrzać do 180°C (grzałka góra-dół).

Wszystkie składniki, oprócz jabłek, zmiksować razem. 

Wmieszać pokrojone jabłka. 

Masą napełnić papilotki lub natłuszczoną formę do muffinów.

Piec przez ok. 25 min. lub do tzw. suchego patyczka.

Tadam!
Copyright © 2014 Cukry Proste , Blogger