Muffiny z borówką i czerwoną porzeczką:
są bardzo łatwe i szybkie do zrobienia,
wychodzą wilgotne, lekkie i smaczne.
Muffiny z borówką amerykańską i czerwoną porzeczką
Składniki (na ok. 10 sztuk):
- 300 g mąki
- 1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 jajko
- 180 ml mleka
- 120 ml oleju roślinnego
- 80 g borówki amerykańskiej
- 80 g czerwonej porzeczki
Piekarnik rozgrzać do 190°C.
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, odstawić na bok.
Jajko wymieszać trzepaczką z mlekiem i olejem.
Suche składniki dosypać do mokrych. Delikatnie wmieszać owoce.
Masą napełnić papilotki do 3/4 wysokości.
Piec przez ok. 25 min. lub do tzw. suchego patyczka.
Tadam!