5.8.19

Muffiny z borówką i porzeczką


Muffiny z borówką i czerwoną porzeczką:
są bardzo łatwe i szybkie do zrobienia,
wychodzą wilgotne, lekkie i smaczne.


Muffiny z borówką amerykańską i czerwoną porzeczką

Składniki (na ok. 10 sztuk):

  • 300 g mąki
  • 1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 jajko
  • 180 ml mleka
  • 120 ml oleju roślinnego
  • 80 g borówki amerykańskiej
  • 80 g czerwonej porzeczki



Piekarnik rozgrzać do 190°C.

Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, odstawić na bok.

Jajko wymieszać trzepaczką z mlekiem i olejem.

Suche składniki dosypać do mokrych. Delikatnie wmieszać owoce.

Masą napełnić papilotki do 3/4 wysokości.

Piec przez ok. 25 min. lub do tzw. suchego patyczka.

Tadam!
Copyright © 2014 Cukry Proste , Blogger