Ciasteczka z białą czekoladą i suszonymi wiśniami są:
łatwe i szybkie do zrobienia,
chrupiące z zewnątrz i miękkie w środku,
bardzo smaczne!
Składniki (na ok. 20 sztuk):
- 100 g masła, miękkiego
- 100 g cukru
- 100 g cukru brązowego
- 1 jajko
- 250 g mąki
- 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
- szczypta soli
- 50 g białej czekolady, pokrojonej na kawałki
- 50 g suszonych wiśni, pokrojonych na kawałki
Piekarnik rozgrzać do 180°C. 2 blachy do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia.
Masło zmiksować z cukrami. Dodać jajko, a następnie: mąkę, sodę oczyszczoną, sól. Wmieszać czekoladę i wiśnie.
Z ciasta lepić kulki wielkości orzecha włoskiego, układać w sporych odstępach na blasze i lekko spłaszczyć.
Piec przez 10–13 min., aż ciasteczka zrobią się lekko złote.
Tadam!
Tadam!