Crumble ze śliwkami to:
owoce przykryte chrupiącą, maślaną kruszonką,
deser łatwy i szybki do zrobienia, który smakuje zarówno na ciepło, jak i na zimno.

Crumble ze śliwkami
Składniki (na 2 kokilki o poj. 250 ml):
deser łatwy i szybki do zrobienia, który smakuje zarówno na ciepło, jak i na zimno.

Crumble ze śliwkami
Składniki (na 2 kokilki o poj. 250 ml):
- 60 g masła
- 50 g cukru
- 130 g mąki
- 250 g śliwek węgierek, pokrojonych na kawałki
Masło rozpuścić w rondelku. Dodać cukier i mąkę, dokładnie wymieszać łyżką.
Śliwki rozłożyć po równo w kokilkach i przykryć kruszonką.
Piec w piekarniku rozgrzanym do 180°C przez 25 min. lub do momentu aż kruszonka zrobi się złota.
Tadam!