4.6.18

Rabarbar pod waniliową kruszonką


Waniliowe crumble z rabarbarem:
to pyszny i łatwy deser do przygotowania w kilka minut,
kwaśne warzywo przykrywa warstwa słodkiej i bardzo waniliowej kruszonki.


Rabarbar pod waniliową kruszonką

Składniki (na okrągłe naczynie 20 cm):

  • 380 g rabarbaru, obranego i pokrojonego w 1-cm kawałki
  • 100 g masła, rozpuszczonego
  • 120 g cukru
  • 200 g mąki
  • 2 łyżeczki pasty waniliowej lub nasionka z 2 lasek wanilii



Piekarnik rozgrzać do 180°C.

Kawałki rabarbaru ułożyć w naczyniu.

Do rondelka z rozpuszczonym masłem dodać: cukier, mąkę i wanilię. Całość wymieszać łyżką i równomiernie rozłożyć na rabarbarze.

Piec przez ok. 35 min., aż kruszonka zrobi się złota.

Tadam!
Copyright © 2014 Cukry Proste , Blogger