26.3.18

Szybka wegańska babka bananowa


Wegańska babka bananowa jest:
bardzo łatwa i szybka do zrobienia,
wilgotna,
klejąca się,
i trochę gliniasta.


Szybka wegańska babka bananowa

Składniki (na formę do babki o poj. ok. 1 l):

  • 4 bardzo dojrzałe banany, rozgniecione widelcem
  • 180 g cukru
  • 120 ml oleju rzepakowego
  • 250 ml mleka roślinnego
  • 260 g mąki
  • 2 łyżeczki sody oczyszczonej
  • szczypta soli



Piekarnik rozgrzać do 180°C. Formę natłuścić olejem i oprószyć mąką.

Banany zmiksować z cukrem. Dodać po kolei: olej, mleko, mąkę sodę i sól.

Piec przez 1 h lub do tzw. suchego patyczka.

Tadam!
Copyright © 2014 Cukry Proste , Blogger