niedziela, 23 października 2016

Wegańskie crumble z jabłkami

Owoce pod kruszonką w wegańskim wydaniu. Wystarczy masło zastąpić margaryną i gotowe! Taka wersja jest równie smaczna. Crumble z jabłkami to deser, który robi się łatwo, szybko i przyjemnie.
 

Wegańskie crumble z jabłkami
 
Składniki (na 3 kokilki o poj. 250 ml):
  • 35 g wegańskiej margaryny (np. Alsan)
  • 35 g cukru
  • 70 g mąki
  • 2 jabłka średniej wielkości, obrane, pozbawione gniazd nasiennych i pokrojone w małą kostkę



W miseczce rozetrzeć między palcami: margarynę, cukier i mąkę, tak aby składniki połączyły się ze sobą i przypominały okruchy chleba. Zawinąć w folię spożywczą i wsadzić do zamrażarki na ok. 15 min.
 
Pokrojone jabłka wrzucić po równo do kokilek i przykryć kruszonką.
 
Piec w piekarniku rozgrzanym do 180 st. przez ok. 30 min., aż kruszonka będzie złota.
 
Tadam! 

 

29 komentarzy:

  1. Bardzo fajny przepis. :) Zapraszam na kluski dyniowe! :) https://jaglusia.wordpress.com/2016/10/22/kluski-dyniowe-z-serem-plesniowym/

    OdpowiedzUsuń
  2. Aaaah pyszności :)

    Zapraszam do siebie - www.jedzrosliny.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  3. Uwielbiam crumble! Takie proste i smaczne :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Takie proste, a takie pyszne, najlepiej :D

    OdpowiedzUsuń
  5. Naprawdę wspaniałe. Ach, jak to musi smakować. Z pewnością wspaniale! I pomyśleć, że jest w pełni wegańskie. Super :) Kto powiedział, że weganizm ma być niesmaczny? ;) Pozdrawiam serdecznie :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Znam takich, co tak właśnie myślą:P

      Usuń
  6. uwielbiam owoce pod kruszonką ;)

    OdpowiedzUsuń
  7. Uwielbiam, mam trochę jabłek i na pewno zrobię :-)

    OdpowiedzUsuń
  8. Olu pysznie i pomysłowo :) miłego dnia :)

    OdpowiedzUsuń
  9. ja bym jeszcze dosypała cynamonu ;)

    OdpowiedzUsuń
  10. Będę musiała wypróbować ten przepis :)

    OdpowiedzUsuń
  11. Crumble to prosta odpowiedź na szarlotkę - a ja mam ostatnio lenia, więc crumble jest dla mnie idealnym przepisem :)

    OdpowiedzUsuń
  12. O ja taki deserek to z chęcią bym zjadła:)

    OdpowiedzUsuń
  13. Nie ma jak maślany smaczek w crumble... ;) Ale "jak się nie ma, co się lubi, to się lubi, co się ma". Dla alergików to świetna opcja :)

    OdpowiedzUsuń
  14. Pyszny deser na gorąco.....dawno nie robiłam :)

    OdpowiedzUsuń
  15. Pyszny, jesienny baaardzo kuszący ;)

    OdpowiedzUsuń
  16. Pięknie wygląda :) zjadła bym taką miseczkę crumble :)

    OdpowiedzUsuń
  17. Mniam pyszności, uwielbiam takie desery :-)

    OdpowiedzUsuń
  18. No to jest boskie! Uwielbiamy ten deser bardzo, bardzo i z różnymi dodatkami :)

    OdpowiedzUsuń

Zostaw coś od siebie:)