23.10.16

Wegańskie crumble z jabłkami

Owoce pod kruszonką w wegańskim wydaniu. Wystarczy masło zastąpić margaryną i gotowe! Taka wersja jest równie smaczna. Crumble z jabłkami to deser, który robi się łatwo, szybko i przyjemnie.
 

Wegańskie crumble z jabłkami
 
Składniki (na 3 kokilki o poj. 250 ml):
  • 35 g wegańskiej margaryny (np. Alsan)
  • 35 g cukru
  • 70 g mąki
  • 2 jabłka średniej wielkości, obrane, pozbawione gniazd nasiennych i pokrojone w małą kostkę



W miseczce rozetrzeć między palcami: margarynę, cukier i mąkę, tak aby składniki połączyły się ze sobą i przypominały okruchy chleba. Zawinąć w folię spożywczą i wsadzić do zamrażarki na ok. 15 min.
 
Pokrojone jabłka wrzucić po równo do kokilek i przykryć kruszonką.
 
Piec w piekarniku rozgrzanym do 180 st. przez ok. 30 min., aż kruszonka będzie złota.
 
Tadam! 

 
Copyright © 2014 Cukry Proste , Blogger