2.5.14

Ekspresowy deser: nesquikowe magdalenki

W końcu udało mi się zakupić metalową formę do moich ukochanych magdalenek. Dlatego dziś prezentuję kolejny przepis na te pyszne ciasteczka. Tym razem w wersji bez czystego cukru, za to z Nesquikiem (który i tak zawiera cukier) - ot, taki mój pomysł. Wyszło pysznie! Ich zrobienie zajmuje niecałe 15 minut.




Nequikowe magdalenki

Składniki (na 12 sztuk):
  • 2 jajka
  • 60 g Nesquika
  • 60 g mąki
  • 60 g roztopionego i ostudzonego masła
  • 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

Piekarnik rozgrzać do 200 st.
 
Jajka zmiksować z Nesqukiem. Następnie dodać: mąkę, roztopione masło, ekstrakt i proszek. Masą napełnić natłuszczoną foremkę do magdalenek.
 
Piec przez 8 - 10 min.

Smacznego!


English version
 
Nesquik madeleines
 
Ingredients (make 12):
  • 2 eggs
  • 60 g Nesquik
  • 60 g flour
  • 60 g butter, melted
  • 1 tsp vanilla extract
  • 1/2 tsp baking powder

Preheat the oven to 200 degrees C and butter the madeleine tray.
 
Whisk the egg and Nesquik. Add the flour, butter, vanilla and baking powder. Spoon the mixture into the prepared tray.
 
Bake for 8 - 10 minutes.

Enjoy!


Copyright © 2014 Cukry Proste , Blogger