W końcu udało mi się zakupić metalową formę do moich ukochanych magdalenek. Dlatego dziś prezentuję kolejny przepis na te pyszne ciasteczka. Tym razem w wersji bez czystego cukru, za to z Nesquikiem (który i tak zawiera cukier) - ot, taki mój pomysł. Wyszło pysznie! Ich zrobienie zajmuje niecałe 15 minut.
Nequikowe magdalenki
Składniki (na 12 sztuk):
- 2 jajka
- 60 g Nesquika
- 60 g mąki
- 60 g roztopionego i ostudzonego masła
- 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
Piekarnik rozgrzać do 200 st.
Jajka zmiksować z Nesqukiem. Następnie dodać: mąkę, roztopione masło, ekstrakt i proszek. Masą napełnić natłuszczoną foremkę do magdalenek.
Piec przez 8 - 10 min.
Smacznego!
English version
Nesquik madeleines
Ingredients (make 12):
- 2 eggs
- 60 g Nesquik
- 60 g flour
- 60 g butter, melted
- 1 tsp vanilla extract
- 1/2 tsp baking powder
Preheat the oven to 200 degrees C and butter the madeleine tray.
Whisk the egg and Nesquik. Add the flour, butter, vanilla and baking powder. Spoon the mixture into the prepared tray.
Bake for 8 - 10 minutes.
Enjoy!