piątek, 14 lutego 2014

Bezowe serducha

Generalnie mam w głębokim poważaniu Walentynki, ale chyba jestem wyjątkiem, więc postanowiłam się przemóc i przygotować coś na tę okazję. Chrupiące, różowe bezy w kształcie serc wydają się idealne dla zakochanych. Są łatwe do zrobienia, więc każdemu wyjdą, nawet facetom:P


 Bezowe serducha

Składniki (na ok. 2 blachy):
  • 3 białka
  • 185 g cukru pudru
  • szczypta soli
  • czerwony barwnik spożywczy (opcjonalnie)

Białka ze szczyptą soli ubić na sztywno na wysokich obrotach miksera. Następnie dodawać partiami cukier puder, po jednej łyżce, cały czas ubijając. Na koniec dodać barwnik.
 
Piekarnik rozgrzać do 90 st. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia.
 
Ubite białka przełożyć do rękawa cukierniczego z okrągłą tylką 1 cm. Na blachę wyciskać serduszka.
 
Piec ok. 70 min.

Smacznego!


Słodkie Walentynki 2014

15 komentarzy:

  1. no no, ten komentarz o facetach pomijam :P

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Mam nadzieję, że takich rodzynków jest więcej :D

      Usuń
  2. niby faceci nie umieja gotowac/piec? wolne zarty :P

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. no dobra dobra, jesteś drugim rodzynkiem:P

      Usuń
    2. wiaze sie to z jakimis przywilejami?

      Usuń
  3. rewelacyjne,moi goście walentynkowi połknęli je,udekorowałam nimi ciasto czekoladowe,piękny widok

    OdpowiedzUsuń
  4. Nie wiem jak smakują, ale wyglądają słodko :D

    OdpowiedzUsuń

Bardzo dziękuję, że odwiedziłaś/eś mój cukrowy świat i zapraszam ponownie!;)