Owsianka z karmelizowanym jabłkiem:
łatwa do zrobienia;
z kawałkami miękkiego jabłka w karmelowym sosiku;
bez białego cukru;
bardzo smaczna.
Owsianka z karmelizowanym jabłkiem
Składniki (na 1 porcję):
W rondelku umieścić płatki owsiane i mleko. Doprowadzić do wrzenia, od razu zmniejszyć ogień do średniego i gotować przez 5 min., cały czas mieszając, aż całość zgęstnieje.
W międzyczasie na patelni rozpuścić masło z cukrem. Dodać jabłko i smażyć do miękkości, mieszając co jakiś czas (potrwa to kilka minut).
Owsiankę przełożyć do miseczki lub na głęboki talerz, na wierzchu wyłożyć owoce.
Tadam!
łatwa do zrobienia;
z kawałkami miękkiego jabłka w karmelowym sosiku;
bez białego cukru;
bardzo smaczna.
Owsianka z karmelizowanym jabłkiem
Składniki (na 1 porcję):
- 35 g płatków owsianych górskich
- 200 ml mleka
- 1/2 jabłka średniej wielkości, obranego i pokrojonego w kostkę
- 1 łyżka masła
- 1 łyżka cukru trzcinowego
W rondelku umieścić płatki owsiane i mleko. Doprowadzić do wrzenia, od razu zmniejszyć ogień do średniego i gotować przez 5 min., cały czas mieszając, aż całość zgęstnieje.
W międzyczasie na patelni rozpuścić masło z cukrem. Dodać jabłko i smażyć do miękkości, mieszając co jakiś czas (potrwa to kilka minut).
Owsiankę przełożyć do miseczki lub na głęboki talerz, na wierzchu wyłożyć owoce.
Tadam!