Ciasto z kawą, brązowym cukrem i cynamonem jest:
łatwe i szybkie do zrobienia;
z posypką z kawy w granulkach, brązowego cukru i cynamonu;
wilgotne, pulchne i maślane;
bardzo smaczne.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg4Nfvhrzc-ejiB8WADhw8I-nSMBXNFWgyxWXSLEC8uXNtR0Z_e8mO6uAkHixXgnaMlbicbaNy4IGSb1j-oOQTq2xdbB1qIKjcLzGgUM89bIxcMwo5Ojd2bw3-9dl1U3k-xTlgIj97klDE/s16000/ciastozkawaicynamonem-2640-3.JPG)
Ciasto z kawą, cynamonem i brązowym cukrem
Składniki (na blachę 20 x 20 cm):
Piekarnik rozgrzać do 160°C. Blachę do pieczenia natłuścić i wyłożyć papierem do pieczenia.
W miseczce wymieszać brązowy cukier z cynamonem i kawą, odstawić na bok.
Zmiksować razem: mąkę, proszek do pieczenia, sól, cukier, jajka, mleko i masło.
Połowę ciasta przełożyć do formy. Posypać połową cukru z cynamonem i kawą. Wyłożyć resztę ciasta i posypać resztą cukru, cynamonu i kawy.
Piec przez ok. 50 min. lub do tzw. suchego patyczka.
Tadam!
łatwe i szybkie do zrobienia;
z posypką z kawy w granulkach, brązowego cukru i cynamonu;
wilgotne, pulchne i maślane;
bardzo smaczne.
Ciasto z kawą, cynamonem i brązowym cukrem
Składniki (na blachę 20 x 20 cm):
- 90 g brązowego cukru
- 1 łyżeczki cynamonu
- 1/2 łyżki kawy w granulkach
- 190 g mąki
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- szczypta soli
- 160 g cukru
- 2 jajka
- 190 ml mleka
- 120 g masła, roztopionego i ostudzonego
- 1/2 łyżki kawy w granulkach
Piekarnik rozgrzać do 160°C. Blachę do pieczenia natłuścić i wyłożyć papierem do pieczenia.
W miseczce wymieszać brązowy cukier z cynamonem i kawą, odstawić na bok.
Zmiksować razem: mąkę, proszek do pieczenia, sól, cukier, jajka, mleko i masło.
Połowę ciasta przełożyć do formy. Posypać połową cukru z cynamonem i kawą. Wyłożyć resztę ciasta i posypać resztą cukru, cynamonu i kawy.
Piec przez ok. 50 min. lub do tzw. suchego patyczka.
Tadam!