to ciasto z kawałkami białej czekolady i owocami,
jest łatwe i szybkie do zrobienia,
wychodzi mokre, maślane i bardzo słodkie.
Blondie z malinami
Składniki (na tortownicę 23 cm):
- 160 g masła, rozpuszczonego i ostudzonego
- 100 g cukru
- 100 g cukru trzcinowego
- 1 jajko
- 1 łyżeczka pasty waniliowej lub 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego
- 200 g mąki
- 100 g białej czekolady, pokrojonej na kawałki
- 100 g malin
Piekarnik rozgrzać do 160°C. Tortownicę natłuścić i oprószyć mąką.
Masło zmiksować z: cukrami, jajkiem i wanilią.
Dodać mąkę i czekoladę.
Delikatnie wmieszać maliny.
Piec przez 30–40 min., aż brzegi ciasta zrobią się mocno złote.
Wyjąć z formy dopiero po ostudzeniu.
Tadam!