2.9.19

Blondie z malinami


Blondie z malinami:
to ciasto z kawałkami białej czekolady i owocami,
jest łatwe i szybkie do zrobienia,
wychodzi mokre, maślane i bardzo słodkie.


Blondie z malinami

Składniki (na tortownicę 23 cm):

  • 160 g masła, rozpuszczonego i ostudzonego
  • 100 g cukru
  • 100 g cukru trzcinowego
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka pasty waniliowej lub 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego
  • 200 g mąki
  • 100 g białej czekolady, pokrojonej na kawałki
  • 100 g malin



Piekarnik rozgrzać do 160°C. Tortownicę natłuścić i oprószyć mąką.

Masło zmiksować z: cukrami, jajkiem i wanilią. 

Dodać mąkę i czekoladę. 

Delikatnie wmieszać maliny.

Piec przez 3040 min., aż brzegi ciasta zrobią się mocno złote.

Wyjąć z formy dopiero po ostudzeniu.

Tadam!
Copyright © 2014 Cukry Proste , Blogger