10.6.19

Ciasto z rabarbarem i syropem z agawy


Ciasto z rabarbarem i syropem z agawy:
jest łatwe i szybkie do zrobienia,
nie zawiera białego cukru,
najlepiej smakuje w dniu pieczenia.


Ciasto z rabarbarem i syropem z agawy

Składniki (na tortownicę 20 cm):

  • 3 jajka
  • 100 g syropu z agawy
  • 100 g oleju
  • 200 g mąki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 200 g rabarbaru, obranego i pokrojonego w 1cm paski



Piekarnik rozgrzać do 180°C. Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia.

Jajka zmiksować z syropem z agawy i olejem.

Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i dodać do reszty składników.

Masę przelać do formy. Na wierzchu rozłożyć rabarbar.

Piec przez 3035 min. lub do tzw. suchego patyczka.

Tadam!
Copyright © 2014 Cukry Proste , Blogger