16.7.18

Maślane muffiny z malinami i białą czekoladą


Muffiny z malinami i białą czekoladą:
można przygotować w kilka minut bez użycia miksera,
wychodzą lekkie, delikatne i wilgotne.



Maślane muffiny z malinami i białą czekoladą

Składniki (na 9 sztuk):

  • 1 1/4 szklanki mąki
  • 1/4 szklanki cukru
  • 1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • szczypta soli
  • 80 g masła, rozpuszczonego i ostudzonego
  • 2 jajka
  • 3/4 szklanki mleka
  • 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
  • 70 g białej czekolady, pokrojonej na kawałki
  • 100 g malin (ok. 1 szklanki)



Piekarnik rozgrzać do 190°C.

W jednej misce wymieszać razem suche składniki: mąkę, cukier, proszek do pieczenia i sól a w drugiej mokre: masło, jajka, mleko i wanilię. Połączyć zawartość obu naczyń. 

Wmieszać czekoladę i maliny.

Masą napełnić papilotki do 3/4 wysokości.

Piec przez 25 min. lub do tzw. suchego patyczka.

Tadam!
Copyright © 2014 Cukry Proste , Blogger