Crumble bananowo-jabłkowe to:
owoce pod maślaną kruszonką,
deser łatwy i szybki do zrobienia.
Crumble bananowo-jabłkowe
Składniki (na 2 kokilki o poj. 250 ml):
owoce pod maślaną kruszonką,
deser łatwy i szybki do zrobienia.
Crumble bananowo-jabłkowe
Składniki (na 2 kokilki o poj. 250 ml):
- 65 g masła
- 55 g cukru
- 135 g mąki
- 1 średni banan
- 1 średnie jabłko
Masło rozpuścić w rondelku. Dodać cukier i mąkę, dokładnie wymieszać łyżką.
Banana i jabłko pokroić na kawałki. Włożyć po równo do kokilek i przykryć kruszonką.
Piec w piekarniku rozgrzanym do 180°C przez 25 min. lub do momentu aż kruszonka zrobi się złota.
Tadam!