Nareszcie przyszła pora na wydobycie z kuchennej czeluści maszyny do lodów i ukręcenie pierwszych w tym roku lodów, w których zakochałam się od pierwszego kęsa (a właściwie liza;))! Lody dla małych i dużych fanów Nutelli, które są po prostu obłędne, cudowne i fantastyczne! Aż trudno im się oprzeć. Są nieprzyzwoicie słodkie i intensywne w smaku, dzięki dużej ilości najpopularniejszego na świecie kremu orzechowo-kakaowego. Ich zrobienie nie jest trudne, a potrzebne są do tego jedynie trzy składniki, no i maszyna do lodów. Polecam bardzo bardziście!
Lody nutellowe
Składniki:
- 350 g (duży słoik) Nutelli
- 500 g mleka zagęszczonego niesłodzonego
- 125 ml mleka
Wszystkie składniki zmiksować razem i schłodzić. Schłodzoną masę wlać do maszyny do lodów i dalej postępować wg jej instrukcji. Gdy lody uzyskają odpowiednią konsystencję (po ok. 35 min.), przelać je do plastikowego pojemnika i zamrozić.
Smacznego nutellowego ochłodzenia!
Nutella Ice-Cream
Ingredients:
- 350 g Nutella
- 500 g unsweetened condensed milk
- 125 ml milk
Whisk together all ingredients and chill.
Pour into an ice cream maker and follow the manufacturer directions for use. Transfer an ice cream to a plastic container and freeze until hard.
Enjoy!